Λαχανοντολμάς – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία ξεχωριστή συνταγή για εσάς και για τους φίλους σας; Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη, γρήγορη, γευστική και οικονομική συνταγή για σας θυμούνται; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
– 1 λάχανο αφράτο
– 500 έως 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο χοιρινό με μοσχαρισιο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 καρότο τριμμένο
– 1 αυγό
– Μαϊντανός
– Άνηθος
– Δυόσμος
– Κύμινο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ρίγανη
– Λίγο χυμό ντομάτας από κουτί ή φρέσκια
– 60 γραμμάρια ρύζι
– Ελαιόλαδο
– Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό.
– Αφού βράσει κρατάμε το νερό.
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
– Στρωνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο από μια φόρμα του κέικ.
– Ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά.
– Επαναλαμβάνουμε φύλλα – κιμάς και από πάνω καλύπτουμε με 1-2 επιπλέον φύλλα.
– Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σέλερι, καρότο (σ.σ. τα αφαιρούμε κάποια στιγμή) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια.
– Ρίχνουμε λίγο από το νερό, που κρατήσαμε από το λάχανο και λίγο λάδι.
– Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο.
– Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα (σ.σ. εξήντα λεπτά).
– Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
– Για κάθε 250 γραμμάρια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, χυμό από ένα λεμόνι και ένα αυγό.
– Βράζουμε έως ότου πήξει, η κρέμα.
– Περιχύνουμε με την κρέμα τον λαχανοντολμά.
– Κόβουμε, αφού πρώτα κρυώσει λίγο.