Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ταψί με υπέροχα κουρκουμπίνια; Ένα σιροπιαστό γλυκό, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με παγωτό. Όσο για τη συνταγή; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακολουθήστε απλώς, τα παρακάτω βήματα:
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Ογδόντα γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
Ογδόντα γραμμάρια βούτυρο τύπου Κερκύρας
Ογδόντα γραμμάρια φυτίνη
Μία βανίλια μασουράκι
Σιρόπι
Τετρακόσια γραμμάρια ζάχαρη
Τριακόσια γραμμάρια νερό
Δύο κουταλιές σούπας γλυκόζη
Μία βανίλια
Μία κουταλιά του γλυκού, με χυμό λεμόνι
1ο βήμα: Μετά το βρασμό, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε βανίλια.
2ο βήμα: Μετράμε πλευρά του φύλλου, που είναι στενή. Σε περίπτωση που δεν χωράει στο ταψί, κόβουμε το εξτρά κομμάτι σε όλο το φύλλο μας.
3ο βήμα: Παίρνουμε μία βέργα από ξύλο ή μία μεταλλική βελόνα πλεξίματος. Πάνω της θα τυλίξουμε το φύλλο μας.
4ο βήμα: Παίρνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση του. Έπειτα, το τυλίγουμε, με τη βέργα σε ρολό.
5ο βήμα: Βάζουμε στο άκρο του φύλλου λίγο βούτυρο για να μην χαλάσει το ρολό. Αν συμβεί αυτό, θα ξετυλιχτεί.
6ο βήμα: Το βάζουμε στο ταψί. Έπειτα, αφαιρούμε τη βέργα από το κέντρο.
7ο βήμα: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
8ο βήμα: Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και μία βανίλια, πάνω στα ρολάκια. Έπειτα, τα βάζουμε για μία ώρα στην κατάψυξη.
9ο βήμα: Κόβουμε κομμάτια 2 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.
10ο βήμα: Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε το βούτυρο. Σηκώνουμε τη μία γωνία του ταψιού ψηλά για περίπου 3 λεπτά.
11ο βήμα: Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
12ο βήμα: Αν θέλετε να βγουν τραγανά μέχρι μέσα μην τα βγάλετε νωρίτερα από τον φούρνο -μην σας τρομάξει το χρώμα στις άκρες .
13ο βήμα: Μετά το φούρνισμα, σιροπιάζουμε, με χλιαρό σιρόπι.
14ο βήμα: Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 2-3 ώρες.
15ο βήμα: Αυτό ήταν! Τα κουρκουμπίνια μας είναι πανέτοιμα για να καταναλωθούν!