Κουλουράκια πορτοκαλιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το πιο εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε, δεν είναι άλλο από τα κουλουράκια. Ιδιαίτερα, εφόσον είστε λάτρεις του πορτοκαλιού, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να φτιάξετε την προαναφερθείσα συνταγή γλυκού:
Κουλουράκια πορτοκαλιού: Τα υλικά της συνταγής
– 1 αυγο. – 1 ποτήρι σπορέλαιο. – 1,5 μισή ποτήρι ζάχαρη. – Μισό ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό. – 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιών. – Ξύσμα 2 πορτοκαλιών. – 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ. – 1 βανίλια. – 4,5 μισή ποτήρια αλεύρι.
Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής:
– Κουλουράκια πορτοκαλιού: Βάζουμε στο μπολ το αυγωτή ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. – Ρίχνουμε το γιαουρτιού σπορέλαιο, το ξυσμάτων χυμό και ανακατεύουμε, με σύρμα.. – Συνεχίζουμε ρίχνουμε το μπέικιν – βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. – Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. – Συνεχίζουμε ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε. – Κουλουράκια πορτοκαλιού: Βάζουμε λαδόκολλά στο ταψί και μένα κουτάλι βουτώντας το σε λαδί παίρνουμε μίγμα και το βάζουμε στην λαδόκολλά. – Τα διορθώνουμε λίγο με το χέρι.
– Όταν τα τελειώσουμε όλα ρίχνουμε πάνω τους ζάχαρη. – Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίους προθέρμανσης αντιστάρ μεσαία σχάρα για 15 λεπτά (σ.σ. φυσικά ανάλογα, με τον φούρνο)