Κουλουράκια πορτοκαλιού: Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε πεντανόστιμα κουλουράκια από πορτοκάλι, το enimerotiko.gr έχει τη λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας παρέχονται, οι οποίες θα βοηθήσουν να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
– Ένα ποτήρι από λάδι (σ.σ. από ηλιέλαιο)
– Ένα ποτήρι από χυμό πορτοκαλιού
– Ένα ποτήρι από ζάχαρη
– Ξύσμα από πορτοκάλι
– Ένα φακελάκι από μπέικιν πάουντερ
– Τέσσερις κούπες από αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Αρχικά, πρέπει να προχωρήσουμε στη ζύμωση των υλικών.
– Τα υλικά θα πρέπει να μπουν όπως θελήσει, ο καθένας. Το μόνο που οφείλουμε να προσέξουμε, είναι το αλεύρι να μπει σαν υλικό στο τέλος.
– Φροντίζω για την προθέρμανση του φούρνου μου.
– Τοποθετώ λαδόκολλα στο ταψί μου και έπειτα βάζω μέσα και τα κουλουράκια μου.
– Αφού πρώτα προθερμανθεί κατάλληλα, ο φούρνος μου, ψήνω τα κουλουράκια στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Ελέγχω ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ψήσιμο από τα κουλουράκια μου. Αυτό γίνεται, με μοναδικό σκοπό, να μην «αρπάξουν». Δηλαδή, να μην καούν.
– Από εκεί και πέρα, όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τα κουλουράκια μου, οφείλω να αφαιρέσω το ταψί από το φούρνο.
– Τοποθετώ τα κουλουράκια μου σε ένα πιάτο και τα αφήνω για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά, να κρυώσουν.
– Αυτό ήταν! Τα κουλουράκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!