Ψάχνετε να κάνετε μια πίτα, νόστιμη και γευστική, αλλά είστε αναποφάσιστη; Κάντε πεντανόστιμη κοτόπιτα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κιλό στήθος στήθος κοτόπουλου
- 1 κούπα Gouda
- 1 κούπα πεκορίνο
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι (Λίγο)
- πιπέρι
- λίγο βούτυρο
- σουσάμι
Για τη μπεσαμέλ:
Advertisement
- 600 ml γάλα
- 3 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 5 κ.σ. κορν-φλάουρ
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το μαδάμε.
- Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τις πιπεριές το μπέικον και τα αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ,μαζί με το κοτόπουλο,τα τυριά , το αλάτι, το πιπέρι,τον άνηθο.
- Χτυπάμε τα 2 αυγά . Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στη κρέμα γάλακτος.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να να πήξει.
- Μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το μείγμα από το κοτόπουλο.
- Σε βουτυρωμένο ταψάκι,τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας που μας έμεινε.πατάμε με το πιρούνι της άκρες να κλείσει καλά.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λίγο αυγό και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σουσάμι.
- Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Η κοτόπιτά σας είναι έτοιμη και μπορείτε να τη γευτείτε τόσο εσείς, όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που σίγουρα θα σχηματίσουν ουρά για να τη δοκιμάσουν.
Advertisement
Advertisement