Υλικά:
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους
– αλάτι
– πιπέρι
– ½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 2 μικρά μπολ με πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
– 2 φλιτζάνια κατεψυγμένου μπιζελιού και καρότου (300 g)
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (470 mL)
– 1 κατεψυγμένη κρούστα πίτας
– 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση:
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ένα αντικολλητικό τηγάνι.
– Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε το μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο.
– Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
– Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.
– Προσθέστε τους κύβους πατάτας και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
– Προσθέστε τα μπιζέλια και τα καρότα και ανακατέψτε.
– Προσθέστε βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
– Πασπαλίστε το αλεύρι στην κορυφή, καλύπτοντας τα λαχανικά και ανακατεύετε γρήγορα για να αποφύγετε να σβωλιάσει.
– Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου για να παχύνετε τη σάλτσα.
– Σοτάρετε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από τη φωτιά.
– Τοποθετήστε την κρούστα πίτας, αφού την πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών και τυλίξτε το προσεκτικά κατά μήκος των άκρων του τηγανιού με τα δάχτυλά σας.
– Βουρτσίστε τη ζύμη με το αυγό και κάντε 3 σχισμές στην κορυφή για να απελευθερωθεί ο ατμός.
– Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέλος της οικογένειάς σας, θα το λατρέψει.