kotopita-eykoli-kai-grigori-syntagi-gia-oli-tin-oikogeneia-104578
13:35

Κοτόπιτα: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια

13:35
Χριστίνα Προφαντή

Θέλετε να κάνετε μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε όλη την οικογένεια; Δοκιμάστε να κάνετε την παρακάτω συνταγή για τέσσερα άτομα και δεν θα χάσετε!

Υλικά:

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο

– 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους

– αλάτι

– πιπέρι

– ½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

– 2 μικρά μπολ με πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους

– 2 φλιτζάνια κατεψυγμένου μπιζελιού και καρότου (300 g)

– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (470 mL)

– 1 κατεψυγμένη κρούστα πίτας

– 1 αυγό, χτυπημένο

Advertisement

Εκτέλεση:

– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ένα αντικολλητικό τηγάνι.

– Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε το μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο.

– Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.

– Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.

– Προσθέστε τους κύβους πατάτας και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.

– Προσθέστε τα μπιζέλια και τα καρότα και ανακατέψτε.

– Προσθέστε βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.

– Πασπαλίστε το αλεύρι στην κορυφή, καλύπτοντας τα λαχανικά και ανακατεύετε γρήγορα για να αποφύγετε να σβωλιάσει.

– Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου για να παχύνετε τη σάλτσα.

– Σοτάρετε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από τη φωτιά.

– Τοποθετήστε την κρούστα πίτας, αφού την πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών και τυλίξτε το προσεκτικά κατά μήκος των άκρων του τηγανιού με τα δάχτυλά σας.

– Βουρτσίστε τη ζύμη με το αυγό και κάντε 3 σχισμές στην κορυφή για να απελευθερωθεί ο ατμός.

– Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέλος της οικογένειάς σας, θα το λατρέψει.

Advertisement

Advertisement