Κορμός σοκολάτας: θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, οικονομικό, γρήγορο και γευστικό γλυκό για τους καλεσμένους σας; Απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το βέβαιο είναι πως θα σας ζητήσουν και τη συνταγή.
– 2 πακέτα μπισκότα
– 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
– 250 γραμμάρια κουβερτούρα
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές της σούπας λικέρ kahlua
– 100 γραμμάρια μερέντα
– 1 φάκελος garni
– Μερεντα (σ.σ. προεραιτικά)
– Θρυμματίστε τα μπισκότα, χρησιμοποιώντας το μούλτι.
– Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ
– Ζεστάνετε την κουβερτούρα σε μικρό μπολ μαζί με ένα φλιτζάνι γάλα, κακάο και βούτυρο.
– Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μείγμα.
– Προσθέστε στο μπολ το μείγμα σας, με τα μπισκότα και ρίξτε λικέρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
– Βάλτε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ.
– Απλώστε το μείγμα επάνω στη λαδόκολλα.
– Στρώστε μερέντα σε όλη την επιφάνεια του μείγματος.
– Χτυπήστε το garni με το γάλα που απέμεινε.
– Βάλτε σαντιγί επάνω από τη μερέντα.
– Τυλίξτε το γλυκό σε ρολό, χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα.
– Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει. Θα χρειαστείτε περίπου πέντε ώρες.
– Σερβίρετε το γλυκό σας, κόβοντας τον κορμό σε φέτες.
– Σε περίπτωση που θέλετε, μπορείτε να βάλετε μερέντα και να πασπαλίσετε από πάνω της, ζάχαρη άχνη.