Την καλύτερη και πιο γρήγορη πρόταση για γλυκό με τα μελομακάρονα που έχουν μείνει από τις γιορτές έδωσε ο Άκης Πετρετζίκης.
Κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τον πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κορμό με leftovers μελομακάρονα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100 γρ. καρύδια, σπασμένα
- 500 γρ. μελομακάρονα
Για το σερβίρισμα
- μελομακάρονα, σπασμένα
- καρύδια, σπασμένα
- μέλι
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
- Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και 200 γρ. μελομακάρονα που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα σιλικόνης.
- Τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
- Τοποθετούμε ολόκληρα τα υπόλοιπα μελομακάρονα στο κέντρο, ώστε να είναι ενωμένα μεταξύ τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, και το απλώνουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης ώστε να πάει παντού.
- Καλύπτουμε με τη διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, και ξεφορμάρουμε το γλυκό.
- Τοποθετούμε τον κορμό σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με σπασμένα μελομακάρονα και καρύδια, και περιχύνουμε με μέλι και λιωμένη κουβερτούρα.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.