Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Οι κολοκυθοκεφτέδες συνήθως σερβίρονται ως μεζές που συνοδεύει το ούζο. Εσείς βέβαια μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή τους και σαν κύριο πιάτο συνοδεύοντάς τους από μια πλούσια σαλάτα.
Δείτε παρακάτω μια εύκολη συνταγή για νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο.
1 κολοκυθάκι. 1 πατάτα. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο. 1 αυγό
150γρ. ανθότυρο. αλάτι. πιπέρι.
Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψτο σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψτην σε ένα μπολ. Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξτο στο μπολ με την τριμμένη πατάτα. Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180. Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλτα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.
Σέρβιρε με τζατζίκι!
Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!