Κολοκυθάκια γεμιστά: Μία μοναδική συνταγή με αυγολέμονο, που μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το χρόνο.
Γι αυτό και εμείς στο enimorotiko.gr ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή που κυκλοφορεί για κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο. Την δοκιμάσαμε και προσωπικά και όντως είναι καταπληκτική. Άλλωστε ποια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη δεν είναι φοβερή…
Advertisement
Ας προχωρήσουμε λοιπόν με τη συνταγή και ας δούμε τι υλικά χρησιμοποιεί ο διάσημος σεφ και με ποιον τρόπο μαγειρεύει τα πεντανόστιμα κολοκυθάκια.
Κολοκυθάκια Γεμιστά: Τι χρειαζόμαστε για τη σάλτσα
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
Κολοκυθάκια Γεμιστά: Πως τα Κάνει ο Άκης
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Με έναν εκπυρηνωτή βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη μισή σάρκα από τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε το ρύζι, το κρασί, το νερό, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Βάζουμε 250 γρ. νερό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κολοκυθάκια Γεμιστά: Πως κάνουμε τη σάλτσα
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί.
Ρίχνουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα, βάζουμε φρέσκα μυρωδικά και φέτες από λεμόνι.