1. Κόβετε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάτε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγετε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζετε πολύ καλά γύρω γύρω απ’ όλες τις πλευρές το κρέας μας, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες (προαιρετικά), λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το καρότο, το κρεμμύδι, πασπαλίζετε με το θυμάρι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 3 λεπτά περίπου.
3. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνουμε το ζωμό κρέατος ή νερό, σκεπάζετε το φαγητό και σιγομαγειρεύετε για 75 λεπτά περίπου (Γυρίζετε συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα).
4. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι. Αφού βράσει το κρέας, το βγάζετε σε σανίδα κοπής και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και στραγγίζετε τη σάλτσα.
5. Για να δέσετε τη σάλτσα, δυναμώνετε τη φωτιά, διαλύετε 1 ή 2 κ.σ. κορν φλάουερ (ανάλογα πόσο αραιή είναι η σάλτσα) σε 1/3 φλ. κρύο νερό, το προσθέτετε στο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3΄μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Βάζετε σε πιατέλα τις φέτες νουά στη σειρά. Γαρνίρετε αριστερά και δεξιά του κρέατος τις πατάτες και τα καρότα και τα περιχύνετε με τη λεμονάτη σάλτσα.
Αν επιχειρήσετε να εκτελέσετε πιστά την παραπάνω συνταγή, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, καθώς θα λάβετε την αναγνώριση, την ευχαρίστηση και την αγάπη του συντρόφου σας για το κλασικό πιάτο που θα του έχετε ετοιμάσει.