Σπιτικό κέικ: Πρόσφατα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της Ελλάδας. Χιλιάδες μαθητές μπαίνουν σε νέους ρυθμούς, όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Οι υποχρεώσεις των παιδιών θα ξεκινήσουν και ο ελεύθερος χρόνος πρόκειται να μειωθεί αισθητά. Δεν θα ήταν λοιπόν υπέροχο να βρίσκαμε τρόπους να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο απλή και να κερδίζαμε έστω λίγο χρόνο;
Για παράδειγμα, φανταστείτε να θέλατε να φτιάξετε σπιτικό κέικ και να μη χρειαζόταν να κάνετε όλη την προετοιμασία όπως το ζύγισμα των υλικών, το ανακάτεμα κτλ. Γίνεται; Γίνεται και μάλιστα τον τρόπο μας τον δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης που ξέρουμε ό,τι οι συμβουλές του εγγυώνται το τέλειο αποτέλεσμα. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα για σπιτικό κέικ και με τη σωστή φύλαξη, να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε για να έχετε φρέσκο κέικ στο πι και φι.
Ακολουθούν τα υλικά από τη συνταγή, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Υλικά συνταγής:
Για το μείγμα:
– 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
– 230 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά από γλυκό βανίλια σε σκόνη
– 1 πρέζα αλάτι
Για το κέικ:
– 3 αβγά, μεσαία
– 80 γραμμάρια σπορέλαιο
– 350 γραμμάρια νερό
– 10 γραμμάρια ελαιόλαδο, τη φόρμα
– 10 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη φόρμα
Για το σερβίρισμα:
– Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής: