Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ενδεχομένως να σας ζητήσουν και τη συνταγή.
Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι
Για το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Για το κέικ:
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.
Για το γλάσο σιροπιάσματος:
– Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο.
– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
Για τη σαντιγί:
– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.