keik-sokolatas-siropiasto-me-zacharoycho-eykolo-kai-lachtaristo-keik-poy-tha-entyposiasei-toys-kalesmenoys-sas-52955
11:32

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο: Εύκολο και λαχταριστό κέικ που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

11:32
Newsroom

Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ενδεχομένως να σας ζητήσουν και τη συνταγή.

Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για το κεικ:

– 400 γραμμάρια Φαρίνα

– 100 γραμμάρια Κακάο

– 400 γραμμάρια Ζάχαρη

– 650 ml γάλα φρέσκο

– 250 ml ηλιέλαιο

– 2 βανιλιες

– 3 αυγά

– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι

Για το γλάσο σιροπιάσματος:

– 2 κουτιά ζαχαρούχο

– 250 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγί:

– 2 φακ. Garni

– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Advertisement

Κέικ σοκολάτας – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ:

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

Advertisement

Για το γλάσο σιροπιάσματος:

– Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο.

– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

Advertisement

Για τη σαντιγί:

– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.

– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.

– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.

– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.

– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.

– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.

– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.