Γρήγορο κέικ: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τι καλύτερο από ένα πεντανόστιμο κέικ; Σε περίπτωση που σας αρέσει και το πορτοκάλι, τότε είναι βέβαιο πως αυτή είναι η συνταγή που ψάχνετε. Μάλιστα, η συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που για να την πραγματοποιήσετε, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή πορτοκαλιού:
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. – 2 μεσαία αυγά. – 150 γραμμάρια ηλιέλαιο. – 350 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι. – 2 βανιλίνες. – 150 γραμμάρια ζάχαρη. – Ξύσμα από 1 πορτοκάλι. – 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα. – Ηλιέλαιο και αλεύρι.
– Αναμιγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλίνες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. – Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα από κόσκινο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. – Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
– Κατόπιν, αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ και το στρώνουμε. – Τέλος, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 έως 60 λεπτά. – Το κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο! – Καλή όρεξη!