keik-portokali-choris-ladi-to-pio-afrato-nistisimo-keik-poy-tha-trote-oli-ti-sarakosti-47512
11:59

Κέικ πορτοκάλι χωρίς λάδι: Το πιο αφράτο νηστίσιμο κέικ που θα τρώτε όλη τη Σαρακοστή

11:59
Newsroom

Το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με το που θα βγει από το φούρνο θα φαγωθεί σε χρόνο μηδέν. Είναι γευστικό και εύκολο στην παρασκευή του ενώ είναι ιδανικό τόσο για το πρωινό της οικογένειας όσο και ως σνακ των παιδιών στο σχολείο. Θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε συχνά καθώς θα το αγαπήσουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.

Για να  φτιάξετε το κέικ πορτοκάλι προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς

Advertisement

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ πορτοκάλι

  • 1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού
  • Καρύδα 2 ποτήρια νερού
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 ποτήρια
  • Πορτοκάλι ξύσμα ( μια χούφτα)
  • Βανίλια 1
  • Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπολ το χυμό,το νερό και την ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε με το σύρμα τουλάχιστον 15 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη καλά.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα,την καρύδα, την βανίλια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός οπότε ίσως χρειαστεί καμιά κουταλιά αλεύρι αν το μείγμα είναι νερουλό.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας 28 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 60 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο.
  • Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Advertisement

Advertisement