*αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.
Κέικ ινδοκάρυδο: Εκτέλεση Συνταγής
Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη.
Τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πήξουν.
Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο.
Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει
Για το παντεσπάνι
Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.
Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο (τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).
Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι.
Τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία, επομένως μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
Advertisement
Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο. Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνιείναι λείο.