Καθαρά Δευτέρα 2021: Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι, με κοφτό μακαρονάκι. Για να καταφέρετε να την κάνετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή άγχους. Απλά ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Αναλυτικότερα:
Πώς να κάνετε χταπόδι, με κοφτό μακαρονάκι τη μέρα της Καθαράς Δευτέρας
Καθαρά Δευτέρα 2021: Υλικά συνταγής
– 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1 1/2 κιλού
– 2 κρεμμύδια ξερά
– Περίπου μισό φλιτζάνι ξύδι
– Μισό φλιτζάνι λάδι
– 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
– Περίπου μισό φλιτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
– 1 πρέζα μπαχάρι
– 1 φύλλο δάφνης
– 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
Καθαρά Δευτέρα 2021: Εκτέλεση συνταγής
– Βράζουμε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει.
– Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Κρατάμε το ζουμί.
– Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
– Προσθέτουμε το μπαχάρι, την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί στο οποίο βράσαμε το χταπόδι.
– Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και βράζουμε 15 λεπτά ακόμα.
– Παράλληλά βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
– Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στη πιατέλα σερβιρίσματος.
– Περιχύνουμε με τη σάλτσα του χταποδιού και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.