Κανελόνια με κιμά: Μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαιράκι, με φρέσκια ντοματούλα, γίνονται το κάτι άλλο.
Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε για την συνταγή και πως ακριβώς θα τα ετοιμάσετε
Advertisement
Κανελόνια με κιμά: Υλικά συνταγής για τον Κιμά
1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( μοσχάρι και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
250γρ.μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 φλιτ.του τσαγιού κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
5 μπαχάρια
5 γαρύφαλλα
1 ποτήρι νερό ζεστό
Κανελόνια με κιμά: Εκτέλεση συνταγής για τον κιμά
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ σκεύος μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και τον ανακατεύετε συνεχώς.
Τον σβήνετε με το κρασί και αφήνετε ξεσκέπαστο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το καρότο.
Του ρίχνετε την ντομάτα , αλατοπίπερο , τα μπαχάρια , λίγο νερό ζεστό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για 1 ώρα.
Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον αφήνετε να κρυώσει και μετά με κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνιαάβραστα και τα τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Ρίχνετε το σκόρδο τον ντοματοχυμό και ψήνετε για 5 λεπτά.
Κανελόνια με κιμά: Τελευταία βήματα
Με την σάλτσα ντομάτας περιχύνετε τα κανελόνια που πρέπει να τα σκεπάζει ελαφρά.
Advertisement
Ρίχνετε από πάνω και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Advertisement
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30 λεπτά , ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δοκιμάστε τα υπέροχα κανελόνια που σας προτείναμε και θα καταλάβετε πως πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να κάνετε σπίτι σας.