Κανελόνια με κιμά: Μία από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαιράκι, με φρέσκια ντοματούλα, γίνονται το κάτι άλλο.
Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε για την συνταγή και πως ακριβώς θα τα ετοιμάσετε
Κανελόνια με κιμά: Υλικά συνταγής για τον Κιμά
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( μοσχάρι και χοιρινό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 250γρ.μανιτάρια
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
- 1 φλιτ.του τσαγιού κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 μπαχάρια
- 5 γαρύφαλλα
- 1 ποτήρι νερό ζεστό
Κανελόνια με κιμά: Εκτέλεση συνταγής για τον κιμά
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ σκεύος μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και τον ανακατεύετε συνεχώς.
- Τον σβήνετε με το κρασί και αφήνετε ξεσκέπαστο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και το καρότο.
- Του ρίχνετε την ντομάτα , αλατοπίπερο , τα μπαχάρια , λίγο νερό ζεστό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για 1 ώρα.
- Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον αφήνετε να κρυώσει και μετά με κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια άβραστα και τα τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
- Μέχρι να γίνει ο κιμάς φτιάχνετε την σάλτσα
Κανελόνια με κιμά: Υλικά συνταγής για την σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
200γρ.κρέμα γάλακτος ή 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
100 γρ.τυρί γραβιέρα
Κανελόνια με κιμά: Πως θα κάνετε την σάλτσα
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
- Ρίχνετε το σκόρδο τον ντοματοχυμό και ψήνετε για 5 λεπτά.
Κανελόνια με κιμά: Τελευταία βήματα
Με την σάλτσα ντομάτας περιχύνετε τα κανελόνια που πρέπει να τα σκεπάζει ελαφρά.
Ρίχνετε από πάνω και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30 λεπτά , ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δοκιμάστε τα υπέροχα κανελόνια που σας προτείναμε και θα καταλάβετε πως πρόκειται για μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να κάνετε σπίτι σας.
Καλής σας επιτυχία και καλή απόλαυση