H μεσογειακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με ντομάτα και πιπεριές είναι η αποθέωση της γεύσης. Είναι καλοκαιρινή γεμάτη χρώματα και αρώματα και είναι βέβαιο πως με το που θα βγει από το φούρνο τα μέλη της οικογένειάς σας θα λαχταρούν να τη δοκιμάσουν. Η τυρόπιτα αυτή γίνεται, όπως θα δείτε και στη συνέχεια με ελάχιστα υλικά , είναι οικονομική και μαζί με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα είναι το ιδανικό γεύμα με συνοδεία μιας σαλάτας. Έχεις τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά και θα σας χορτάσει. Όμως, κάλλιστα μπορείτε να τη φτιάξετε και ως ορεκτικό καθώς θα αρέσει στους καλεσμένους σας.
Υλικά για την καλοκαιρινή μεσογειακή τυρόπιτα
Γάλα 1 λίτρο φρέσκο
Αυγά 4 μικρά
Φέτα 1/2 κιλό
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400γρ
Ντομάτα 1 (προαιρετικά)
Πιπεριά 1 πράσινη (προαιρετικά)
Πιπεριά Φλωρίνης 1 (προαιρετικά)
Ρίγανη Ελάχιστη (προαιρετικά)
Αλάτι λίγο
Πιπέρι κατά βούληση
Ελαιόλαδο 4 κ.σ. (προαιρετικά στη ζύμη)
Εκτέλεση της καλοκαιρινής μεσογειακής τυρόπιτας
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά και έπειτα βάζουμε το γάλα, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φαρίνα και ξανά ανακατεύουμε πολύ καλά. Μη σας ανησυχήσει που θα είναι πολύ νερουλή γιατί έτσι πρέπει. (Εάν θέλετε να την κάνετε λεπτή τότε τη βάζετε σε αρκετά μεγάλο βουτυρωμένο ταψί. Αν τη θέλετε χοντρή σε μικρότερο.)
Αφού τη βάλουμε στο ταψί μπορούμε να βάλουμε από πάνω λεπτές ροδέλες ντομάτας, πιπεριές και ελάχιστη ρίγανη. (Αν θέλετε αφαιρείτε κάποιο από αυτά τα υλικά ή μπορείτε και να την ψήσετε αν θέλετε σκέτη.) Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρουμε χλιαρή και κρύα καλύτερα.
Είναι χωρίς λάδι αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 4 κουταλιές της σούπας.
Το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής μεσογειακής τυρόπιτας θα σας ενθουσιάσει!