Ηπειρώτικη κοσμιρή: Θέλετε να φτιάξετε μία πίτα για να σας συντροφεύει γευστικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας; Η σημερινή πρόταση έχει να κάνει με μία Ηπειρωτική πίτα. Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, με φέτα. Η συγκεκριμένη πίτα θα μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και να σας λύσει τα χέρια για διάφορα γεύματα (σ.σ. πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 3 φλυτζάνια αλεύρι
– 4 αυγά
– 1 λίτρο γάλα φρέσκο
– 1/2 κιλό τυρί φέτα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο για το ταψί
– Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, μας μαζί με το γάλα μας.
– Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα υλικά μας.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι μας, μέχρι να γίνει εκείνο, χυλός. (σ.σ. όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τηγανίτες)
– Έπειτα, σπάμε, με τα χέρια μας, το τυρί.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.
– Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο να κάψει καλά.
– Ακολούθως, προσθέτουμε τον χυλό στο ταψί μας.
– Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο μας.
– Θα πρέπει να αφήσουμε το ταψί στο φούρνο έως ότου να έχουμε, το επιθυμητό χρώμα.