Τυρόπιτα της αρχάριας: θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή; Επιθυμείτε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά, τα βήματα, τα οποία βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Γάλα όσο πάρει περίπου 500 ml
– Φέτα όσο θέλετε περίπου 250 γραμμάρια
– Βούτυρο
– 1 αυγό
– Λίγο νεράκι
– Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
– Ανακατεύουμε με γάλα και νερό ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός. Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε να γίνει σαν ζύμη. Απλά να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
– Στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό μας και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
– Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το οποίο να είναι μετρίου μεγέθους.
– Απλώνουμε πάνω από το ταψί μας, τον χυλό μας.
– Τρίβουμε τη φέτα μας πάνω από τον χυλό μας. Το κάνουμε, με τα χέρια μας σε μικρές μπουκίτσες. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε ανάμεσα, μικρά κομματάκια από βούτυρο.
– Πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι, αν θέλουμε.
– Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.