Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η τέχνη του κεφτέ: 6 μυστικά για ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια, τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ

10:00
Newsroom

Ζουμερά κεφτεδάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει να κάνει με τα κεφτεδάκια. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των Ελλήνων. Σε περίπτωση που θέλετε να τα μαγειρέψετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Ζουμερά κεφτεδάκια: Υλικά συνταγής:

– 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος. – 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί. – 1 αυγό. – Αλάτι. – Πιπέρι. – 1/2 ντομάτα. – 1 κρεμμύδι. – 3-4 σκελίδες σκόρδο. – 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη. – 1/2 ματσάκι μαϊντανός. – 1/2 ματσάκι δυόσμος. – 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι,. – Αλεύρι για το πανάρισμα. – Λάδι για το τηγάνισμα. 

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:

– Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια. – Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.

Ζουμερά κεφτεδάκια: Λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

– Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια. -Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα. –  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα. – Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα. – Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια. –  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement