Μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα μοιράζεται ο σεφ Γιάννης Λουκάκος. Μόλις τη φτιάξετε κανείς δεν θα πιστεύει ότι αποτελείται από τόσο απλά υλικά.
Η συνταγή για πατάτες με γιαούρτι και φέτα θα γίνει το νέο αγαπημένο πιάτο στο τραπέζι σας. Η πιο δροσερή πατατοσαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ είναι εδώ δια χειρός Γιάννη Λουκάκου και θα γίνει το must της καλοκαιρινής διατροφής σας.
Για την πατατοσαλάτα του Γιάννη Λουκάκου
600 γρ. πατάτες γαλλικές
40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
40 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. χυμό λεμονιού
4 γρ. αλάτι
2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα
5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη
3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
6 γρ. κίμινο
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
4 γρ. κόλιανδρος σκόνη
5 γρ. πάπρικα γλυκιά
2 γρ. ρίγανη
2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση της πατατοσαλάτας του Γιάννη Λουκάκου
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες.
Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα με γιαούρτι και φέτα
Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.