Η πιο εύκολη, η πιο γευστική και η πιο νόστιμη συνταγή για ψητό κοτόπουλο. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.
Δεν έχετε άπλετο χρόνο να ετοιμάσετε ένα γιορτινό τραπέζι; Μείνετε ήσυχοι. Με την παραπάνω συνταγή, που χρειάζεται μόλις 6 με 8 λεπτά μαγειρέματος θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα μπορέσετε να ταΐσετε τουλάχιστον τέσσερα άτομα με ένα πολύ θρεπτικό πιάτο.
Advertisement
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (150 gr το καθένα)
2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φρέσκο δεντρολίβανο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο στο μπλέντερ.
Αφήνετε στην άκρη το ένα τέταρτο του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο και προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα δεντρολίβανου και λεμονιού.
Μαρινάρετε για 8 ώρες στο ψυγείο.
Ψήστε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές για 6 έως 8 λεπτά το καθένα, μέχρι να ψηθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και αλείφουμε με την κρατημένη μαρινάδα.
Διατροφικά στοιχεία:
Ανά 1 μερίδα τα διατροφικά στοιχεία της συνταγής είναι:
260 θερμίδες
25 γραμμάρια πρωτεΐνης
2 γραμμάρια υδατάνθρακες
1 γραμμάριο φυτικών ινών
60 χιλιοστόγραμμα νατρίου
16 γραμμάρια λίπους
*Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services.*