Η πιο εύκολη, η πιο γευστική και η πιο νόστιμη συνταγή για ψητό κοτόπουλο. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.
Δεν έχετε άπλετο χρόνο να ετοιμάσετε ένα γιορτινό τραπέζι; Μείνετε ήσυχοι. Με την παραπάνω συνταγή, που χρειάζεται μόλις 6 με 8 λεπτά μαγειρέματος θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα μπορέσετε να ταΐσετε τουλάχιστον τέσσερα άτομα με ένα πολύ θρεπτικό πιάτο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (150 gr το καθένα)
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο στο μπλέντερ.
- Αφήνετε στην άκρη το ένα τέταρτο του μείγματος και το βάζετε στο ψυγείο.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα δοχείο και προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα δεντρολίβανου και λεμονιού.
- Μαρινάρετε για 8 ώρες στο ψυγείο.
- Ψήστε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές για 6 έως 8 λεπτά το καθένα, μέχρι να ψηθεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και αλείφουμε με την κρατημένη μαρινάδα.
Διατροφικά στοιχεία:
Ανά 1 μερίδα τα διατροφικά στοιχεία της συνταγής είναι:
- 260 θερμίδες
- 25 γραμμάρια πρωτεΐνης
- 2 γραμμάρια υδατάνθρακες
- 1 γραμμάριο φυτικών ινών
- 60 χιλιοστόγραμμα νατρίου
- 16 γραμμάρια λίπους
*Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services.*