Θέλετε να κάνετε μπαμπάδες, οι οποίοι θα πείσουν και τους πιο απαιτητικούς; Φτιάξτε πεντανόστιμους μπαμπάδες, ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής.
Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
- 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 2 αυγά σε θερμ.δωμ.
- 2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ αλάτι
- ξύσμα 1 λεμονιού
Για τη γέμιση:
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη
- 200 ml γάλα κρύο
- 300 γρ.κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1 βανίλια
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
- λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής:
- Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Σ’ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ανακατεύοντας ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
- Αδειάζουμε το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μείγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
- Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
- Βουτάμε τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
- Τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και είναι έτοιμα!
Καλής σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Advertisement