Περιμένετε επίσκεψη από κάποιο ξεχωριστό πρόσωπο, το οποίο θέλετε να ευχαριστήσετε; Φτιάξτε τέλειους λαχανοντολμάδες, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή!
Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι του και βγάζουμε με προσοχή τα φύλα του.
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό βουτάμε για 2 λεπτά όλα τα φύλα να ζεματιστούν και να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ετοιμάζοντας την γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε κιμά,αυγό ,μαϊντανό.άνηθο.ρύζι ,κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά,καρότα ,αλατοπίπερο,λίγο νεράκι ,και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πιάτο ρηχό ακουμπάμε το φύλο στην μέση βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε από δεξιά μέχρι την μέση τις γέμισης ,το ίδιο κι από την αριστερή πλευρά κλείνουμε και μετά τυλίγουμε σε ρολό.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά μέχρι να τελειώσουν.
Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά.
Προσοχή να κοιτάμε να υπάρχει ζουμάκι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα αυγολέμονο. Αν έχει σωθεί προσθέτουμε νερό.
Όταν ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν τους βγάζουμε σε μία πιατέλα σουρώνουμε το ζωμό κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα .
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με κρέμα από πάνω και πασπαλίζομουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Advertisement
Σημείωση:
Ότι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!
Advertisement
Με τις παραπάνω οδηγίες σίγουρα θα οδηγηθείτε σε ένα εξαιρετικό και γρήγορο αποτέλεσμα, το οποίο θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας, καθώς είναι γνωστό πως οι λαχανοντολμάδες, αν μαγειρευτούν σωστά, ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.