i-kalyteri-syntagi-gia-lachanontolmades-opos-toys-ekanan-oi-giagiades-mas-103194
19:35

Η καλύτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες, όπως τους έκαναν οι γιαγιάδες μας.

19:35
Newsroom

Περιμένετε επίσκεψη από κάποιο ξεχωριστό πρόσωπο, το οποίο θέλετε να ευχαριστήσετε; Φτιάξτε τέλειους λαχανοντολμάδες, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή!

Υλικά συνταγής:

– 500 γραμ. κιμά

– 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

– 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

– 2 καρότα τριμμένα

– 5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο

– 8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

– αλάτι -πιπέρι

– 1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

– 2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα

– 1 αυγό

– Κρέμα

– 4 κουταλιές σούπας βούτυρο

– 6 κουταλιές σούπας αλεύρι

– χυμό από 2 λεμόνια

– 2 κρόκους αυγών

– ζωμό από τους λαχανοντολμάδες

– αλάτι

Σερβιρισμένοι λαχανοντολμάδες.

Εκτέλεση συνταγής:

Για την κρέμα:

Advertisement

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο (προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία).
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.
  • Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο.

Για τους λαχανοντολμάδες

  • Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι του και βγάζουμε με προσοχή τα φύλα του.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό βουτάμε για 2 λεπτά όλα τα φύλα να ζεματιστούν και να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ετοιμάζοντας την γέμιση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε κιμά,αυγό ,μαϊντανό.άνηθο.ρύζι ,κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά,καρότα ,αλατοπίπερο,λίγο νεράκι ,και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα πιάτο ρηχό ακουμπάμε το φύλο στην μέση βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε από δεξιά μέχρι την μέση τις γέμισης ,το ίδιο κι από την αριστερή πλευρά κλείνουμε και μετά τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά μέχρι να τελειώσουν.
  • Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά.
  • Προσοχή να κοιτάμε να υπάρχει ζουμάκι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα αυγολέμονο. Αν έχει σωθεί προσθέτουμε νερό.
  • Όταν ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν τους βγάζουμε σε μία πιατέλα σουρώνουμε το ζωμό κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα .
  • Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με κρέμα από πάνω και πασπαλίζομουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Advertisement

Σημείωση:

Ότι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!

Advertisement

Με τις παραπάνω οδηγίες σίγουρα θα οδηγηθείτε σε ένα εξαιρετικό και γρήγορο αποτέλεσμα, το οποίο θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας, καθώς είναι γνωστό πως οι λαχανοντολμάδες, αν μαγειρευτούν σωστά, ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Η καλύτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες είναι δική σας… Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Advertisement