Ποια γυναίκα δεν θέλει μία γρήγορη και εύκολη συνταγή, χωρίς πολλά υλικά για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της; Η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια. Είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά σας δεν θα τη χορταίνουν.
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό πακέτο βούτυρο
2 αβγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.
Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.
Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια.
Tip1: Η γαλατόπιτα χωρίς φύλλο γίνεται εξίσου νόστιμη και χωρίς σιρόπι.
Tip2: Αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!
Δείτε πιο αναλυτικά τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο βίντεο που ακολουθεί: