Το παγωτό μπανάνα είναι η δεύτερη συνταγή για παγωτό που δοκιμάζουμε από τον Άκη. Πριν μία εβδομάδα δοκιμάσαμε το παγωτό σάντουιτς και ξετρελαθήκαμε.
Advertisement
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα καταλάβετε ότι πέρα από πολύ νόστιμο, είναι και το πιο γρήγορο παγωτό μπανάνα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να το ετοιμάσετε, είναι ελάχιστος αρκεί να έχετε παγωμένες τις μπανάνες σας. Οι μεγάλοι θα το λατρέψουν και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε και πως ακριβώς θα το ετοιμάσετε.
Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τη λαδόκολλα και τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (πρέπει να είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες).
Τις χτυπάμε μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος-χαλίκι (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις).
Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό μας και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό, ξηρούς καρπούς και κράνμπερις και φύλλα μέντας.
Αν δεν το καταναλώσουμε όλο, διατηρούμε στην κατάψυξη!
Advertisement
Ελπίζουμε να σημειώσατε τα υλικά και την εκτέλεση της εύκολης συνταγής. Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη, βήμα βήμα και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν τον κόπο σας.