Είστε λάτρης της ιταλικής κουζίνας; Θέλετε να μαγειρέψετε πίτσα, αλλά δεν ξέρετε πως να την κάνετε να ξεχωρίζει; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Μπορείτε να διαβάσετε την συνταγή που ακολουθεί και να κάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
– 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 400 γραμμάρια γιαούρτι – Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να προτιμήσετε και δύο κεσεδάκια με γιαούρτι
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
– 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
– 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– πάπρικα γλυκιά – αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε καυτερή πάπρικα
– Αλλαντικά της αρεσκείας σας (σ.σ. μπέικον, σαλάμι αέρος, γαλοπούλα, μορταδέλα, ζαμπόν, πάριζα)
– Τυριά της αρεσκείας σας (σ.σ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, καπνιστό κίτρινο τυρί, κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά)
– Πιπεριές
– Μανιτάρια
– Ελιές
– ντομάτα
– ντοματίνια
– Αρχικά, ζυμώνω όλα μου τα υλικά.
– Στη συνέχεια αφήνω τη ζύμη, τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
– Ακολούθως, απλώνω τη ζύμη σε μεγάλο ταψί φούρνου, αφού πρώτα έχω περιχύσει λάδι στο εσωτερικό του ταψιού.
– Μετά, ψήνω την πίτσα μου για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
– Έπειτα, οφείλω να ανακατέψω όλα τα υλικά με την σάλτσα στο μπολ.
– Στη συνέχεια, αφαιρώ το ταψί από τον ζεστό φούρνο μου.
– Ακολούθως, βάζω τα υλικά, τα οποία απλώνω στη σάλτσα.
– Μετά, ξαναψήνω τα υλικά που έχω τοποθετήσει στο ταψί για άλλα 15 λεπτά.
– Περιμένω μέχρι η πίτσα μου να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
– Αυτό ήταν! Η πίτσα μου είναι έτοιμη για σερβίρισμα και κατανάλωση.