Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορη μανιταρόπιτα, χωρίς φύλλο, για κάθε στιγμή της ημέρας

Γρήγορη μανιταρόπιτα: Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους. Μανιταρόπιτα με καρότο και μπέικον χωρίς φύλο. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή συνοδευτικό στα ψητά. Η καλύτερη επιλογή, είναι σαν κυρίως γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Γρήγορη μανιταρόπιτα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Γρήγορη μανιταρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και το τσίλι (προαιρετικά) και προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη τριμμένη γραβιέρα, τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος προσθέτουμε και το σοταρισμένο μείγμα καρότου – μανιταριών- μπέικον και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά της τη πίτα με το τσένταρ.
  6. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε παντού τη πίτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  8. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

[*] Αν το μπέικον δεν είναι στις προτιμήσεις σας αντικαταστήστε το με ζαμπόν το οποίο θα το προσθέσετε στο μείγμα ως έχει κομμένο σε κομμάτια, χωρίς να το σοτάρετε.

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

«Ενώ εσύ μου φώναζες…» – Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς

Κατσαρίδες: Έρευνα έδειξε πως εξελίσσονται και γίνονται πολύ ανθεκτικές στα εντομοκτόνα

Ανδρέας Ζέππος: Ο ψαράς από το Αϊβαλί που έγινε τραγούδι. Η μεγαλοψυχία και το άδοξο τέλος του

TAGS:
Advertisement