Συνταγή για ροξάκια – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε περίπτωση που το επιδιώκετε, μπορείτε να φτιάξετε, ροξάκια, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
– 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
– 1 κουτάκι σούπας ζάχαρη
– 2 αυγά
– 500-600 γραμμάρια αλεύρι
– 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
– 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
– 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
– 2 κουτάκι σούπας κακάο
– 1 βανιλίνη
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1/2 κουτάκι μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουτάκι κανέλα
– Γαρύφαλλο
– Αλάτι
– 4 φλιτζάνια νερό
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι
– Προαιρετικά 1 ξυλάκι κανέλας
– Ζεσταίνουμε το γάλα.
– Προσθέτουμε τη μαγιά να διαλυθεί.
– Ρίχνω ζάχαρη, βανιλίνη, κανέλα, αυγά, γαρύφαλλο, αλάτι, πορτοκάλι και λάδι.
– Ρίχνω σιγά – σιγά αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
– Ξεκουράζω τη ζύμη.
– Χωρίζω τη ζύμη σε ίσα μέρη.
– Σε μικρό μέρος βάζω καρυδόψιχα και κακάο.
– Πλάθω με το χέρι μου να ενσωματωθούν.
– Ανοίγω λευκή ζύμη και πλάθω τη μικρότερη ζύμη, με το κακάο σαν μπαστουνάκι.
– Βάζω τη ζύμη πάνω από τη λευκή και την κλείνω.
– Κόβω σε ίδιο πάχος τα κομμάτια μου.
– Κάνω στρόγγυλα τα κομμάτια.
– Βάζω, τα κομμάτια, σε ταψί.
– Ψήνω για 12 έως 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζω υλικά για σιρόπι σε μια κατσαρόλα.
– Βράζω για δέκα λεπτά.
– Σιροπιάζω ζεστά.
– Ρίχνω κρύο σιρόπι σε ζεστά ροξ.