Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Μία καταπληκτική συνταγή για ένα εύκολο και απλό γλυκό ψυγείου που θα θέλεις να έχεις πάντα στο ψυγείο σου.
Τα γλυκά ψυγείου είναι με διαφορά τα αγαπημένα μας γλυκά για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Πέραν του ότι είναι πολύ νόστιμα, είναι πολύ δροσιστικά και πολύ ελαφριά.
Τις προηγούμενες εβδομάδες δοκιμάσαμε και φτιάξαμε γλυκό ψυγείου με πραλίνα, γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα, γλυκό ψυγείου με ζελέ και γλυκό ψυγείου με ροδάκινα. Όλα ήταν φανταστικά γι’ αυτό κι αυτή την εβδομάδα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μία διαφορετική συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι.
Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστούμε για τη σημερινή συνταγή μας και πως ακριβώς θα κάνουμε το γλυκό μας.
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Υλικά συνταγής
Υλικά για τη στρώση μπισκότου
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
- 800 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την επικάλυψη
- 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- χυμό από ½ λεμόνι
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Εκτέλεση συνταγής
1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μας και τα αλέθουμε.
2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).
6) Ρίχνουμε σε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να “δέσει” το μείγμα.
7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.
8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.
10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.
11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.
12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.