Το ρολό με μερέντα είναι μία εύκολη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει τους μεγάλους, αλλά κυρίως θα ξετρελάνει όλα τα παιδιά.
Πρόκειται για ένα γλυκό σνακ, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, ενώ είναι η τέλεια λύση για κολατσιό στο σχολείο.
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι
2 αυγά
125 ml χλιαρό γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
Μερέντα κατά βούληση
Μπισκότο τριμμένο της αρεσκείας μας ή ακόμα και ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και κάνουμε μια Λακκούβα στο κέντρο όπου ρίχνουμε αυγά , ζάχαρη, αλάτι , βούτυρο και γάλα
Ζυμώνουμε κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Μόλις γίνει ανοίγουμε με εάν πλαστή τη ζύμη μας κι απλώνουμε παντού μερέντα
Πασπαλίζουμε με τα μπισκότα ή το ινδοκάρυδο και τυλίγουμε σε ρόλο
Βάζουμε το ρόλο για 10’ στη κατάψυξη κι όταν το βγάλουμε κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπου και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’
Αλείφουμε με λίγο γάλα και ζάχαρη
Ψήνουμε σε Προθερμασμένο φούρνο στους 190 στο αέρα για 10-15’ ανάλογα το πάχος
Μόλις ολοκληρώθηκε η εκτέλεση για το ρολό με μερέντα.
Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση και με μέτρο!