Γαρίδες σαγανάκι με φέτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία εντυπωσιακή συνταγή για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα εύκολα και γρήγορα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα ξετρελάνετε τον οικογενειακό και φιλικό περίγυρό σας, ενώ δεν αποκλείεται να σας ζητήσουν και τη συνταγή.
– 1/2 κιλό αποφλοιωμένες γαρίδες
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
– 3 κομμένες πιπεριές (σ.σ. 1 πράσινη, 1 κίτρινη,1 κόκκινη) σε λεπτές λωρίδες
– 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
– 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε καρέ, στραγγισμένη σε σουρωτήρι (σ.σ. εναλλακτικά, 2 κουταλιές της σούπας κονκασέ)
– 2 κουταλιές του γλυκού ούζο
– 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
– 1 με 2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς «τσίλι»
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 100 γραμμάρια φέτα κομμένη πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια
– Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
– Σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
– Προσθέστε ντομάτες και σκόρδο, συνεχίζοντας, το σοτάρισμα.
– Προσθέστε νερό, ούζο, πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νιφάδες τσίλι.
– Συνεχίστε να βράζετε έως ότου «δέσει», η σάλτσα.
– Προσθέστε γαρίδες και συνεχίστε να βράζετε.
– Ρίξτε φέτα και αφήστε τη για ένα λεπτό, χωρίς να ανακατέψετε την κατσαρόλα.
– Αποσύρεται το σκεύος σας και αφήστε το για δύο λεπτά.
– Το φαγητό σας είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.