Γαλατόπιτα: Από τις πιο αγαπημένες πίτες είναι η γαλατόπιτα και με την παρακάτω συνταγή θα πετύχετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς φύλλο την καλύτερη εκδοχή της.
Υλικά συνταγής
1½ λίτρο γάλα
260 γρ ζάχαρη
210 γρ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
50 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
3 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36×28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.
Από πάνω αλείφουμε τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λέπτα, μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.
Έτοιμη η γαλατόπιτα!
Μπορείτε να τη σερβίρετε για πρωινό, για γλυκό ή για σνακ!
Καλά μαγειρέματα και καλή απόλαυση!