Γαλακτομπούρεκο: Πρόκειται για ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό, το οποίο θα σας λύσει, τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Φυσικά, αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Δοκιμάστε να το φτιάξετε, διότι το σιρόπι και το φύλλο του κάνουν τη διαφορά. Αναλυτικότερα:
Γαλακτομπούρεκο – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Γαλακτομπούρεκο – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
Για τα φύλλα:
– 1 φύλλο κρούστας
– 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για την κρέμα:
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 λίτρο γάλα
– 90 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
– 4 αβγά
– 50 γραμμάρια βούτυρο
– 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
– 3 κούπες ζάχαρη
– Λίγες σταγόνες λεμονιού
Γαλακτομπούρεκο – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη.
– Χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
– Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα.
– Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
– Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.
– Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο.
– Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
– Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.
– Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα.
– Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φυλα.
– Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
– Για το σιρόπιασμα πρέπει να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.