Παγωτό μηχανής χωρίς παγωτομηχανή: Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είναι να φτιάξει ένα υπέροχο παγωτό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται προσοχή ως προς την εκτέλεση της συνταγής, η οποία να έχει δοθεί από ειδικούς της ζαχαροπλαστικής. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να ξέρετε για να φτιάξετε σπιτικό παγωτό μηχανής:
– 700 γραμμάτια κρέμα γάλακτος
– 380 γραμμάρια
– 2 βανίλιες
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 40 γραμμάρια κακάο
Παρακάτω θα βρείτε τρία πολύ χρήσιμα κόλπα για να μπορέσετε να εκτελέσετε, με προσοχή τη συνταγή σας, ώστε να βγει επιτυχημένη.
– Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να διαλυθεί, η ζάχαρη. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, το μείγμα.
– Όταν πάμε στη διαδικασία της ψύξεως, βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο έως ότου εκείνο παγώσει καλά
– Βάζουμε τα δύο μπολ μας στην κατάψυξη. Αυτά θα παραμείνουν εκεί για 600 λεπτά ή για περίπου 10 ώρες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από το υπέροχο παγωτό που πρόκειται να φτιάξετε και εσείς: