Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή: Σας αρέσει πολύ το τουρσί; Θέλετε επειγόντως να φτιάξετε ένα, αλλά δεν θυμόσαστε τη μοναδική συνταγή της γιαγιάς σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα μείνετε ευχαριστημένοι από τη γεύση του.
Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Λαχανικά της αρεσκείας σας (σ.σ. καρότο, κουνουπίδι, σελινόριζα, ραπανάκι, πιπεριές αγγουράκια κ.α.). – 1 λίτρο νερό. – 1 λίτρο (λευκό ξύδι). – 3 κουταλιές σούπας αλάτι. – 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη. – 1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο.
Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Αποστειρώνουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας. – Βράζουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας σε καυτό νερό για περίπου πέντε λεπτά. – Πλένουμε δυο φορές καλά τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό. – Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό. – Επιπλέον, ρίχνουμε 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, τη ζάχαρη, καθώς και την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες. – Βράζουμε τα υλικά μας για περίπου πέντε λεπτά. – Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά. Προσθέτουμε το ξυδόνερο. Απλά το ξυδόνερο να είναι χλιαρό έως κρύο για να τα σκεπάσει μέχρι επάνω. – Προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, λίγο λαδάκι. – Κλείνουμε καλά, το βάζο μας για χρονικό διάστημα ενός μηνός.