Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνεται σε 5 λεπτά: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα & σοκολάτα

11:05
Γιώτα Κορώνα

Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Συνταγή για το πιο νόστιμο, δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Advertisement

Γλυκό ψυγείου: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για την κρέμα

Για τη σαντιγί

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου

Αρχικά, σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα, κρατώντας μία κούπα από το συνολικό φρέσκο γάλα στην άκρη. Στην κούπα φρέσκο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το υπόλοιπο φρέσκο γάλα.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και βράζουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού η κρέμα πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Advertisement

Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα πτι μπερ, ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει χτυπάμε το μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί.

Advertisement

Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω. Λιώνουμε την κουβερτούρα, διακοσμούμε το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πάλι. Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη. Εφόσον παγώσει καλά, σερβίρουμε.

TAGS:
Advertisement