Κοτόπουλο λεμονάτο: Θέλετε να φτιάξετε μια νόστιμη συνταγή, που δεν θα σας στερήσει όλη την ημέρα και θα ξετρελαθούν όλοι με την μαγειρική σας; Πρόκειται για μια συνταγή διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών που καταφέρνει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Τα βασικά συστατικά της συνταγής αυτής είναι: Κοτόπουλο, κρεμμύδια και λεμόνι.
Κοτόπουλο λεμονάτο: Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 3-4 πιπεριές φλωρινης κομμένες
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1.κ.γ. μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Κοτόπουλο λεμονάτο: Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει λίγο το φαγητό μας, αλάτι, πιπερι, μπούκοβο, κουρκουμά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε ακόμα μισή ώρα…
Για το μπασμάτι
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και το “καίμε” με λίγο βούτυρο.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.