Ο κορμός με μπισκότα και παγωτό είναι ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό, που θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς, όσο και μεγάλους.
Κορμός με μπισκότα και παγωτό: Ποιος είναι ο απόλυτος συνδυασμός
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε cookies Παπαδοπούλου, τα οποία έχουν υπέροχη γεύση και παγωτό μπανάνα, πετυχαίνοντας τον απόλυτο συνδυασμό.
Κορμός με μπισκότα και μπανάνα: Το μείγμα μπαίνει κατευθείαν στην κατάψυξη
Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, με μόλις πέντε υλικά, η οποία δεν χρειάζεται ψήσιμο, καθώς μπαίνει κατευθείαν στην κατάψυξη.
Υλικά
1 πακέτο “Cookies” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο και κομμάτια σοκολάτας 180 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα (ξύσμα)
1 μπανάνα σε ροδέλες (προαιρετικά)
Υλικά για το παγωτό
2-3 μέτριες μπανάνες (προαιρετικά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
5-8 “Cookies” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με κακάο και κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ (διαστάσεων: 23 εκ. x 12 εκ.) και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα στον πάτο καθώς και στα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που περίσσεψαν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες περίπου.
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 30′ και το διακοσμούμε με ξύσμα σοκολάτας και ροδέλες μπανάνας.