Μελιτζανοκεφτέδες: Όταν υπάρχει ζέστη, ο οργανισμός μας δεν έχει τόση όρεξη για πολύ και βαρύ φαγητό. Οι μεζέδες, είναι μια εξαιρετική επιλογή ως γεύμα. Ο συγκεκριμένος μεζές, έχει υπέροχη γεύση και μπορείτε να το συνοδέψτε με πάρα πολλές επιλογές. Η συνταγήείναι πανεύκολη και το τυρίπου περιέχουν οι μελιτζανοκεφτέδες, απογειώνει την γεύση.
Μελιτζανοκεφτέδες: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
3 Μεγάλες μελιτζάνες
3 Κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κούπα τυρί πικάντικο κατά προτιμήσει Μετσόβου
1 Αυγό
Φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου…Περίπου 8 κουταλιές σούπας.
Αλάτι πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό.
Μελιτζανοκεφτέδες: Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και βάλτε τις να βράσουν σε μπόλικο αλατόνερο.
Στραγγίξτε τις πολύ καλά!!
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ρίξτε τα μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την κούπα τυρί, το αυγό,την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι
Αλευρώστε και τηγανίστε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος. Μπορείτε να βάλετε κ τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε!!
Advertisement
Μπορείτε αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε και ψίχα μελιτζάνας που έχει περισσέψει από άλλο φαγητό, όπως το ιμάμ!