Μελιτζανοκεφτέδες: Όταν υπάρχει ζέστη, ο οργανισμός μας δεν έχει τόση όρεξη για πολύ και βαρύ φαγητό. Οι μεζέδες, είναι μια εξαιρετική επιλογή ως γεύμα. Ο συγκεκριμένος μεζές, έχει υπέροχη γεύση και μπορείτε να το συνοδέψτε με πάρα πολλές επιλογές. Η συνταγή είναι πανεύκολη και το τυρί που περιέχουν οι μελιτζανοκεφτέδες, απογειώνει την γεύση.
Μελιτζανοκεφτέδες: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 3 Μεγάλες μελιτζάνες
- 3 Κρεμμύδια
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 Κούπα τυρί πικάντικο κατά προτιμήσει Μετσόβου
- 1 Αυγό
- Φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου…Περίπου 8 κουταλιές σούπας.
- Αλάτι πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό.
Μελιτζανοκεφτέδες: Εκτέλεση συνταγής
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και βάλτε τις να βράσουν σε μπόλικο αλατόνερο.
- Στραγγίξτε τις πολύ καλά!!
- Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ρίξτε τα μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την κούπα τυρί, το αυγό,την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι
- Αλευρώστε και τηγανίστε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος. Μπορείτε να βάλετε κ τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε!!
Μπορείτε αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε και ψίχα μελιτζάνας που έχει περισσέψει από άλλο φαγητό, όπως το ιμάμ!
Διαβάστε Επίσης:
Στέφανος Τσιτσιπάς: Νέος θρίαμβος για τον Έλληνα τενίστα που γράφει ιστορία – Ανέβηκε στο νο5 του κόσμου
Κρήτη, Πάρος, Νάξος, Σίφνος, Σέριφος, Χίος, Αίγινα: Τι σημαίνουν τα ονόματα των ελληνικών νησιών;
Θέμος Αναστασιάδης: Η συγκινητική δωρεά μετά θάνατον για τα παιδιά της Ανατολικής Μάνης