Ρολό Παντεσπάνι: Το πιο εύκολο και γρήγορο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα που μπορείτε να φτιάξετε κάθε ώρα και στιγμή. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Κάντε το ρολό όπως προτείνω σε αυτή την συνταγή ή μοιράστε τη ζύμη του σε δυο ταψάκια πριν το ψήσετε για να φτιάξετε 2 μερίδες. Για να δοκιμάσετε της σοκολατένια εκδοχή του μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό αλεύρι με σκόνη κακάο.
Advertisement
Ρολό Παντεσπάνι: Υλικά συνταγής
4 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 πρέζα βανίλια
300 γρ μαρμελάδαροδάκινο (ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας)
Λίγη ζάχαρη άχνη
Ρολό Παντεσπάνι: Εκτέλεση συνταγής
Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Προσθέστε τους κρόκους και τη βανίλια και ξαναχτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να δέσουν.
Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 20- 25 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε με την μαρμελάδα σας.