Παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή, με 3 απλά υλικά. Το καλοκαίρι είναι βουτιές στη θάλασσα, παγωτά αλλά και καρπούζι. Τι το καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις τα δύο τελευταία, για να δροσίζεσαι;
Αυτή η συνταγή για παγωτό καρπούζι είναι από τις πιο εύκολες και οικονομικές. Επιπλέον, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην πάει χαμένο το καρπούζι που έχεις στο ψυγείο σου και έχει αρχίσει να «πανιάζει».
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις. Θα χρειαστείς δύο κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια και τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Βάλτα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και χτύπησε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχεις έναν πολτό.
Στη συνέχεια, πάρε ένα βαθύ μπολ και βάλε από πάνω το σουρωτήρι. Πέρνα τον πολτό σου για να μείνει μόνο ο χυμός και να αποφύγεις το παγωτό να έχει κουκούτσια.
Έπειτα, βάλε και πάλι τον χυμό από το καρπούζι μέσα στο μίξερ και πρόσθεσε μια κούπα κρέμα γάλακτος.
Ρύθμισε το μίξερ σου στην πιο μεγάλη ταχύτητα που έχει και χτύπα τα υλικά σου για δύο λεπτά, μέχρι να έχει μια λεία επιφάνεια το μείγμα σου.
Το τελευταίο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το μείγμα του παγωτού σε ένα μπολ με καπάκι και να το αφήσεις στην κατάψυξη για 12 ώρες.
Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να το σερβίρεις είναι να φτιάξεις ένα μπολάκι χρησιμοποιώντας την φλούδα από το μισό καρπούζι που άδειασες για το παγωτό.